Dierenasiel-zeist Aquartis

Troffelvloer

Toepassing

De troffelvloer is bij uitstek geschikt in situaties waarin hoge eisen gesteld worden aan de mechanische, chemische en thermische eigenschappen van de vloer.

Dit systeem kan aangebracht worden over bestaande en nieuwe ondergronden.

Een troffelvoer is ook onder natte omstandigheden altijd stroef, gemakkelijk reinigbaar en voldoet aan alle eisen die gesteld worden binnen de CUR 64 vloeistofdicht.

Er zijn verschillende uitvoeringsmogelijkheden:

  • Een snel belastbare troffelvloer, binnen 1 of 2 uur beloopbaar

  • Troffelvloer in tal van moderne kleuren

  • Troffelvloer bestand tegen temperaturen van –40 tot 120 ºC

  • Een snel belastbare troffelvloer, bij uitstek geschikt voor reparaties ( na 2 uur belastbaar )

Troffelvloeren zijn vanaf +/- 6 mm dik. Ze verdragen een belasting van 40- 90 Newton/mm². 

Troffelvloeren worden, evenals de andere bedrijfsvloeren, met de hand (troffel) aangebracht. Het voordeel van een troffelvloer is de mogelijkheid om een vloeiende overgang van horizontaal naar verticaal werk te gaan.

Sanitaire plinten en goten kunnen worden meegenomen zodat er een naadloze, waterdichte en hechte wand/vloerverbinding ontstaat.

Zuur bestendige troffelvloer

Onder de bakovens van de aardappelverwerkende industrie lopen de temperaturen in vochtige omstandigheden zo op dat EP harsen niet meer kunnen functioneren. Ook tegels hebben moeite met de heersende omstandigheden.

Wij kunnen een troffelmortel aanbrengen welke bestand is tegen zeer hoge temperaturen en praktisch alle zuren. Bovendien hoeft de ondergrond niet droog te zijn. Het materiaal is mineraal, dampdiffusie open en verouderd niet.

De betonnen ondergrond wordt gestraald of gebouchardeerd, vervolgens wordt deze uitgerepareerd, en voorzien van een mineraal systeem Konusit KK 30, ca 10 mm dik. Het is een oplosmiddelvrije en zuurbestendige troffelvloer welke bestand is tegen temperaturen tot 570 ºC.

Deze troffelvloer wordt vooral toegepast onder bakeilanden waar de temperatuur oploopt tot ca 180 – 200ºC, en in calamiteitenbakken.

Coatingsysteem
Epoxy coatingsysteem
Gietvloeren
Gietvloersystemen / Grindvloeren / Troffelvloeren
Overige projecten
Trappen, bergingsgangen
Betonrenovatie
Diverse betonreparaties
Galerij afwerking
Coatingsysteem op galerijvloeren